Må man selv vælge tandlæge?

Det er essentielt at passe på sine tænder

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at besøge tandlægen regelmæssigt. Vores tænder er et af de vigtigste værktøjer, vi har, men det er også én af de ting, der er mest udsat for bakterier og andet skadeligt. Det er derfor essentielt, at man passer på dem, og får dem tjekket for sygdomme og infektioner.

I Danmark er der foretaget adskillige tiltag for, at folk får passet deres tænder. Et af disse tiltag er det frie tandlægevalg.

Frit tandlægevalg i Danmark

Det kan ske, at man ikke er tilfreds med den behandling, man modtager hos sin nuværende tandlæge. Hvis dette er tilfældet, kunne man let forestille sig, at man ikke ville tage til tandlægen og få tjekket sine tænder.

Det er derfor heldigt, at man i Danmarks har hvad der kaldes for frit tandlægevalg. Det vil ganske enkelt sige, at man helt frit kan vælge sin tandlæge – uden begrænsninger. Man skal dog selvfølgelig være opmærksom på de potentielle ulemper der kan komme af at skifte tandlæge.

Frit tandlægevalg for børn og unge under 18 år

Hvis man er under 18 år, er reglerne for frit tandlægevalg i stedet en smule anderledes. Indtil man bliver 18 har man som bekendt vederlagsfrie tandlægebesøg. Disse kan foretages hos enten de kommunale institutioner eller godkendte privatpraktiserende tandlæger som f.eks. Tandlæge Maribo.

Er man under 16, bliver tillagt en 35 % egenbetaling, skulle man vælge at foretage besøgene hos en privatpraktiserende læge. Når man bliver 16 forsvinder denne egenbetaling, og man har altså her et helt frit tandlægevalg.